Ünnepi készülődés napjainkban – közeledik a karácsony

posted in: Ajándék, Életmód | 0

 

Karácsony előtt a gyerekek izgatottan számolják a napokat, mennyit kell még aludni szentestéig. Évekkel ezelőtt mi is nyugtalanul vártuk a sütemény illatú ünnepi készülődést, ami meleg csillogást hozott a zord téli napokba. Az ünnep lehetővé tette azt, hogy a család minden tagja együtt lehessen, és ami elhozta nekünk a várva várt ajándékokat is.

 

Évekkel később mindez kicsit megváltozik.
együtt a család
A karácsony illata

Manapság gyorsabban telnek a hetek, hónapok. Idősebb fejjel sokszor el is felejtenénk, hogy lassan itt a karácsony, ha a megannyi reklám és bolt nem hirdetné a közeledtét már október végén. Az időjárás változása és a korai sötétedés konokul jelzi, hogy beköszönt az ősz, majd a tél, és vele együtt a december. Bele se merünk gondolni, hogy repül az idő, az ünnepi vásárlási hajrát pedig legszívesebben elkerülnénk. November közepén fáradt mosollyal közlik velünk barátaink, családtagjaink, hogy idén ne vegyünk nekik ajándékot, maximum elég egy kis apróság. Azon kapjuk magunkat, hogy mi is hasonló dolgokat mondogatunk szeretteinknek. Elkezdődik az örömteli, olykor fárasztó ünnepi készülődés.

 Hogyan varázsolhatóak vissza a gyermekkor meghitt ünnepi percei?

Az évek során „elveszett” karácsonyi szellemet visszahozhatjuk pár egyszerű módszerrel. Első körben felejtsük el az ajándékvásárlás címszóval illetett többórás bolyongást az egyik plázában. Rengeteg időt és energiát spórolunk meg azzal, ha saját kezűleg készítünk ajándékot szeretteinknek. Az ünnepi készülődés heteiben több száz olyan ajándékötletet találunk az interneten, amelyek nagy részéhez nem kell különösebb kézügyesség, így az sem okoz akadályt, ha kevésbé vagyunk jók a barkácsolásban, kézi alkotásban.

 

 

ajándékszappan
Ajándékszappan karácsonyra

Ha már végleg kifogytunk az ötletekből, süthetünk különleges süteményeket is az édesszájúaknak. Személyre szóló csomagolással, díszítéssel kifejezhetjük szeretetünket.

 

A süteménykészítésről beszélve, meg kell említenünk, hogy a sütögetés is garantáltan visszahozza a rég nem látott ünnepi hangulatot. A finom, puha mézeskalács illatának emléke gyerekkortól idős korunkig velünk marad. Remek szórakozás a családi sütögetés, a közös munkát pedig megkoronázhatjuk az alkotások kóstolgatásával. A ünnepi készülődés egyes elemei így generációkon átívelő tradíciókká válnak mindnyájunk örömére.

 

A szépségápolást kedvelő szeretteinket meglephetjük különleges, téli hangulatot idéző fürdősót, fürdőgolyót, amit szintén elkészíthetünk saját kezűleg. Dönthetsz úgy is, hogy kézműves szappant vásárolsz: kiválasztod az igényeidnek, ízlésednek megfelelő illatú és összetételű egyedi kézműves szappant, amivel nem csak egy szappant, hanem ezzel együtt egészséget is ajándékozol. Katt. ide, válogass kedvedre!

Mindentől függetlenül a legfontosabb az, hogy karácsonykor végre összegyűlik a család és együtt ünnepelhetjük az érzést, ami a legfontosabb a világon: a szeretetet.

Leave a Reply