Ünnep családdal, baráti társasággal

posted in: Életmód | 0

 

Az ünnep családdal, baráti társasággal élményekben gazdag, hangulatos szokott lenni.

Ezek az alkalmak nem csak a család együttlétről szólnak. Szinte minden munkahelyen tartanak évzáró rendezvényt, a baráti társaságok is együtt tölthetnek néhány vidám órát karácsony előtt, vagy a két ünnep között. A karácsonyt elsősorban családi körben töltik az emberek, de akadnak olyan élethelyzetek, amikor ez nem megoldható. Ilyenkor a baráti társaság, lakóközösség is szervezhet összejövetelt a szeretet ünnepére.

Hogyan is kezdjünk hozzá egy ilyen parti megtartásához? Ez igen jó mókának ígérkezik, de megfelelő körültekintés és előkészület nélkül szinte semmi sem lesz olyan, mint ahogyan elképzeltük. Tekintsünk el a legrészletesebb, percre pontos tervezéstől, ugyanakkor legyen néhány A, B, C stb. ötletünk a tarsolyunkban, arra az esetre, ha be kell dobnunk hangulatjavító ötletet.

Az ünnep a családdal, baráti társasággal eltöltésének egyik sarkalatos kérdése, hogy hány vendéget hívunk. Ez a lakásunk, házunk méretétől és időnktől, energiánktól függ. Húsz vendégnél többet még akkor sem javasolt meghívni, ha óriási házunk van, ugyanis a rengeteg tennivaló mellett azt sem fogjuk tudni, hol áll a fejünk. Nagyobb vendégszám esetén jobb ötlet egy étteremben, vagy egyéb helyen megtartani az összejövetelt, ahol nem a mi feladatunk az ételek, italok elkészítése és a takarítás nyűgétől is megszabadulhatunk.

Ha közeli ismerősök találkoznak, akik jól ismerik egymást, célszerű érdekessé, különlegessé varázsolni az összejövetelt.

Ha eldöntöttük, hány vendéget hívunk meg, remek ötlet egy témát választani a rendezvénynek. Lehet a téma alapja az öltözködés, de a dekoráció és az ételek is. Ennek tényleg csak a kreativitásunk szabhat határt. Pár tématipp:

 

1.) Kiöltözős este

Ha a baráti társaságunk megszokta, hogy az otthon tartott partikon kényelmes, kevésbé elegáns ruhában jelenik meg mindenki, rázzuk fel kicsit a dolgokat és tűzzünk ki dress code-ot. Lehet csak egyszerűen szólni mindenkinek, hogy elegáns öltözékben jöjjenek, de akár kiköthetjük azt is, hogy ezen kívül mindenki viseljen magán egy bizonyos színt. Az ünnep a családdal, baráti tárasággal így is  különlegessé tehető.

karácsonyi dekoráció
Ünnep családdal, baráti társasággal
2.) Karaoke-est

Akinek szuper énekhangú és énekelni szerető barátai vannak, az bedobhatja az éneklős est ötletét. Lehet kifejezetten karácsonyi témájú dalokat énekleni, de választhatunk bármilyen más típusú zeneszámokat is. A vacsora után hatalmas kacagások emelik a hangulatot, teszik emlékezetessé az estét. Ha mégsem működne a karaoke, az együtt éneklés összetartó ereje felülmúlhatatlan, ezért készüljünk néhány vidám, retro, népszerű, ismert nótával, számmal.

 

3.) Karácsonyi verseny

Aktívabb társaság számára tökéletes ötlet a karácsonyi verseny. Állítsunk össze csapatokat és találjunk ki izgalmas és furfangosságot igénylő feladatokat. Ha kertes házban lakunk, néhány versenyszámot kint is megtarthatunk. A verseny végén a nyertes csapatot ajándékozzuk meg valamivel. Ez olyan partikon is megállja a helyét, ahol gyerekek is vannak. Ebben az esetben hozzájuk illő, családi versenyszámokat találjunk ki! Kérdezzük meg a leendő vendégeinket, hogy ismernek-e olyan játékot, amit szívesen megmutatnának a többieknek.

4.) Csendesen

Az ünnep családdal, baráti társasággal lehet meghitt, csendes. Különleges teák, falatkák, gyümölcstálak, aprósütemények, minimális dekoráció tökéletes hangulatot varázsol az alkalomra. Akik régen találkoztak, vagy szívesebben töltik az együttlétet meghitt beszélgetéssel, bizonyára örömmel tölti el őket, ha nem harsány zenével, bulihangulattal várjuk őket.

parti szervezése
Együtt lenni jó

Mindezek után találjuk ki, melyik a kézenfekvőbb számunkra, a saját kezűleg elkészíteni az ételeket, vagy valahonnan rendelni. Mindenképp tájékozódjunk arról, hogy vendégeink közül van-e valaki, aki allergiás bármilyen ételre. A mennyiségnél ne essünk túlzásba. Az nagyon kellemetlen, ha kevésnek bizonyul az étel vagy italmennyiség.

Teremtsünk a tökéletes hangulatot! Díszítsük ki a lakást a választott téma szerint, az alkalomhoz illő dekoráció megteremti az alaphangulatot. Készítsünk elő a rendezvényhez illő zenei összeállítást, használhatunk különleges ünnepi fényeket és gyújtsunk meg pár illatgyertyát és várjuk izgatottan a vendégek érkezését.

Ha végül semmilyen különleges téma mellett nem döntöttünk, akkor is biztosak lehetünk benne, hogy egy varázslatos estében lesz részünk. A közös együttlét a legfontosabb ilyenkor.

A találkozás örömét megkoronázhatjuk egy apró ajándékkal, melyet a vendégeinknek magunk is elkészíthetünk, elláthatunk dekoratív csomagolással. Ilyen lehet pl. a levendula illatzsák, különböző illatú fürdőgolyó, karácsonyi jellegű fürdősó. Ha időt szeretnél megtakarítani, keress bizalommal bennünket, elkészítjük igényeidnek megfelelően a vendégeid számára.

ajándék vendégeknek
Kedves ajándék a kézműves szappan

Ha kedved tartja, választhatsz kézműves szappant ajándékul a rendezvény emlékére, vagy elkészítjük az ízlésednek megfelelő összetételben, formában, színben. Keress elérhetőségeink valamelyikén:

Tel.sz.: 06-30/426-5762

Email: info@nyirsegiszappan.hu

https://www.facebook.com/NaturvilagSzappanKozmetikumAjandek/

Az ünnep családdal, baráti társasággal meghitt, szeretetteljes hangulata a legfontosabb, ami csak a résztvevőkön múlik.

Leave a Reply