Szódabikarbóna hatása a gyomorra – ősidők óta ismert praktika

 

A szódabikarbóna hatása már nagymamáink idejében is ismert volt, hétköznapi megoldást jeletett gyomorpanaszok esetén. A környezetre teljesen ártalmatlan, felhasználása sokoldalú. Biztos vagyok benne, hogy még nem fedeztük fel az összes területet, ahol eredményesen használható ez a por alakú csodaszer.

Ha nem tudtál ellenállni a finom ételek és italok csábításának, a mértéktelenség csapdájába kerültél, akkor előfordulhat, hogy a gyomrod határozottan jelzi számodra a neheztelését.
A kellemetlen égető érzést többféle módon enyhítheted.

Segíthet pl. néhány pohár víz, mely hígítja a gyomor savtartalmát, így a fájdalom is enyhül.

Másik lehetőség a tej. Elsimíthatja a fájdalmat, lágyan enyhíti a gyomorban kialakult kellemetlen tünetet.

Enyhítheted egy teáskanálnyi szódabikarbónával, melyet feloldasz egy pohár vízben.
A szódabikarbóna hatása a gyomorra ősidők óta ismert. Alkalmanként alkalmazva, a szervezet lúgos irányba történő szabályozása révén megszűnhet a gyomorégés.
Természetesen kúraszerűen alkalmazva érdemes konzultálni a háziorvossal. A savlekötő hatása mellett gázok szabadulnak fel a gyomorban, mely irritálhatja a gyomorfalat. A szódabikarbóna (nátrium-hidrogénkarbonát) fogyasztásával nátriumot juttatunk a szervezetünkbe, mellyel megterheljük, káros folyamatokat indíthat el. A túl sok szódabikarbóna fogyasztása szédülést, fejfájást, veseproblémát okozhat.

 

gyomorpanaszok ellen szódabikarbóna
Alkalmanként segít

 

 

A szódabikarbóna hatása rendkívül sokrétű. Frissítő lábfürdő készíthető a segítségével, itt olvashatsz róla. A lábápolásról ide kattintva olvashatsz, hogyan használható fel a csodaszer. Takarításhoz is bevethető a szódabikarbóna, sóval keverve.

Leave a Reply