Gyógyír szem alatti karikákra, fáradt arc felfrissítésére

posted in: Életmód | 0
A szem alatti karikák megjelenésének számtalan oka lehet.

Vizsgaidőszak, bulizás a barátokkal, rengeteg munka a számítógép előtt, beteg a gyerkőc …  és lehetne még sorolni, hogy miért nem aludtuk ki magunkat. A szem alatti karikák nem csak a külső megjelenésünket befolyásolja, hanem a közérzetünk is hasonló: nyűgös, fáradt, lemerült, ingerlékeny, ilyenkor nem lehet szólni hozzánk. A mosoly távolról sem tűnik valósnak, amit magunkra erőltetnénk, amikor szükségét érezzük.

A hosszúra nyúlt esték után a szem környéke fakó, a hajszálvékony ráncok megerősödnek, az arcbőr megviseltebbnek látszik.
Helyrehozhatatlannak tűnik a gyűrött arc, amivel reggel szembesülhetünk.

Megelőzhető, hogy a tanárok, munkatársak, esetleg a főnökök faggassanak hogyléted felől!

SOS-megoldások:

 

  1. Alapos arctisztítás után arcradír, arcgőzölés pl. kamillával, bőrtípusodnak megfelelő arcpakolás. Az egész folyamatot kezdheted fekete szappannal, az arctisztító hatása rendkívüli.
  2. A szem alatti karikák ellen praktikus, több száz éves népi bölcsesség: reszelt krumpli, paradicsom vagy uborka, amit tíz percig a szemed alatt tartasz, majd langyos vizes öblítés
  3. Ha már előző nap lehetőséged adódik el a szem alatti karikák eltüntetésére, akkor idény jellegű zöldségekből, gyümölcsökből  fogyassz sokat, lehetőleg nyersen. Használd arcpakoláskénszem alatti karikák eltüntetéset: alaposan összetöröd vagy lereszeled, adsz hozzá kevés joghurtot, mézet és már kész is van! 20 percig hagyod hatni, majd langyos vízzel lemosod.
  4. A megszokott folyadékmennyiség fogyasztását növeld, amennyire csak tudod. Ébredés után már kezdheted is finom gyógyteával, gyümölcslével vagy vízzel a napot. Meglátod, arcbőröd kisimul, fittebb, energikusabb leszel perceken belül.
  5. SOS-megoldás a hideg borogatás. Tegyél hűtőbe egy evőkanalat, majd a domború felét tedd a szemedre. Felfrissíti a bőrt, enyhíti a puffadást, szem alatti karikákat.
  6. Ha a természetes megoldások nem segítenek, még mindig lehetőséged van újabb eszközök bevetésére: használj korrektort, alapozót.
  7. Lehetőségeidhez képest törekedj arra, hogy a “nyúzott” arcbőr, a fáradtság ne legyen rendszeres, gyakori. A szem alatti karikák eltüntetése egyre nehezebb, a látvány mellett pedig a fizikai tünetek is megjelennek, ha a kimerültség fokozódik.

+1 A fakó arcbőr, szem alatti karikák betegségre is utalhatnak. Ezért ha a tüneteidet nem tudod enyhíteni, fordulj orvoshoz, hogy segítségével mielőbb fitten kezdd a napot. 🙂

Az arcod felfrissülésével az egész tested újjáéled. Kezdheted a napot vidáman, energikusan, mosolygósan! 🙂

Leave a Reply