Pattanás keseríti meg a mindennapjaidat?

posted in: Életmód | 1

 

A nyári napsütést sokan vártátok, hogy általa enyhülnek majd a pattanásos tünetek az arcon, hiszen a napfény jótékony, ápoló hatása remek alkalomnak bizonyult (volna).
Vannak, akiknek nem kedvez a napsütés. Mások még 20 év felett is küzdenek a pattanásokkal, mitesszerekkel. Mielőtt otthoni nyomkorászásba kezdenél, érdemes átgondolni bőrgyógyász, kozmetikus felkeresését, profi tanácsaikat megfogadni.

LÉGY TUDATOS!  gondold át a következőket:

• Bizonyos gyógynövények, gyógyszerek is okozhatnak kellemetlen bőrtüneteket.

• Táplálkozásodra odafigyelve magad is tapasztalhatod, hogy a tejtermékek, cukor, fehér liszt, sertéshúsok növelik a pattanás kialakulásának esélyeit.
Szezonális, friss gyümölcs és zöldségféle fogyasztása csodákra képes.

• Naponta kétszer finoman megmosod az arcodat langyos vízzel, kíméletes, gyengéd arctisztítót alkalmazva. Erre a célra kiválóak a megbízható helyről származó kézműves szappanok nagy választéka.

• Kerüld az otthoni nyomkodást, hiszen mélyebbre viheti a gyulladást, további romlást okozhat.

• Lehetőségeidhez képest tartsd tisztán az arcodat.
1. Egyébként is kerüld az arcod gyakori érintését, a szennyeződést.
2. Gondoltál-e már arra, hogy a telefonodat rendszeresen töröld át?
3. Érdemes fertőtleníteni egy törlőkendővel a szemüveget is.
4. Gyakori hajmosás ajánlott, a hajadat érdemes távol tartani az arcodtól.

• Alapvető szabály, hogy este alaposan tisztítsd meg az arcodat a sminktől és mindenféle szennyeződéstől. A mitesszeres bőr lemosásához ajánlott speciális termékeket használni.
Tiniknek és felnőtteknek egyaránt okozhat keserűséget ez a probléma. Természetesen a tizenéveseknél hormonális és teljesen természetes dolog, a felnőtt korosztálynak már nem kellene pattanásokkal küzdeniük.

 

A friss levegő a pattanás ellen

 

• Esetleg egy allergiateszt során kiderülhet, hogy valamilyen allergiás reakció okozza a kellemetlen tüneteket.

• A huzamosabb ideig tartó stressz, a helytelen életmód (dohányzás, éjszakázás, alkohol), egészségtelen táplálkozás és egyéb egészségre káros tényező szintén ráteszi bélyegét az arcbőrre is.
Először keressük magunkban a probléma forrását, azokat az elemeket, amin változtatni tudunk!

• Ne feledkezzünk meg a fürdőszobánk polcairól. Könnyen megtörténhet, hogy találunk ott mindenféle csodaszereket, tonikokat, szappanokat, lemosókat és hasonlókat. Ezekből a tubusokból, tégelyekből alig hiányzik. Miért lehet ez? Mert türelmetlenek vagyunk, azonnali hatást várunk, hogy 1-2 nap múlva ragyogóan egészséges legyen a bőrünk.
Fontos szabály, hogy eredményt egy-két hét után várhatsz csak, bármilyen terméket kezdesz el használni. Nem biztos, hogy pozitív lesz az eredmény, de ha nem csinálod végig, akkor ne is várd, hogy a pattanásos bőr (és egyéb bőrbetegségek) tünetei enyhüljenek, megszűnjenek.

• A napsütés, tiszta levegő, friss gyümölcsök és zöldségek csodára képesek. Próbáld ki, hogy szabadságod (szünidő) idején nem használsz semmilyen sminket, egyéb kozmetikumot.
Bőröd üde és egészséges lesz, ha sok időt töltesz a szabadban. Egyébként is célszerű, amikor csak teheted, mozogj friss levegőn, hiszen a vérkeringés serkentése a bőrödre is jótékony hatással van.

• Legyünk tudatosak, nézzük meg az üzletek polcain sorakozó krémek és egyéb tisztító és bőrápoló szerek összetételét, válasszuk a természetes alapanyagokból készült termékeket, kerüljük a kemikáliákat!

Pattanások, mitesszerek ellen hatékonyan beveheted a Nyírségi Prémium kézműves szappancsalád tagjait. A kellemetlen tünetektől egy-két hét múlva elbúcsúzhatsz. Az arcbőröd természetesen ápolt, természetesen egészséges lesz.
Termékeinkről ide kattintva bőséges információt kaphatsz.

 

 

One Response

Leave a Reply