A levendula szappan népszerűségének nyomában

A levendulát már dokumentáltan 2500 éve használják a földön különböző célokkal. Egyes legendák szerint már Ádám és Éva hozta magával az édenkertből.

Miért is ennyire népszerű?

Mi az oka, hogy számos kozmetikum, tisztálkodószer, háztartási tisztítószer kedvelt illata?

A levendula virág illata kiváló stresszoldó hatású, oldja a szorongást és a feszültséget. Ha elhalmozott a tennivaló, zsúfoltak a napjaid, szomorúság uralja a hangulatodat, más tennivalód nincs:  egy adag aromaterápiás levendula olajat dörzsölsz el tenyeredben vagy levendula szappannal kényezteted magad.

Nyugtató, idegrendszert erősítő. Csökkenti a fejfájást, feledékenység és asztma ellen is bevethető. A bőrt rugalmassá teszi, tisztítja, különösen alkalmas a pattanásos bőr ápolására! A levendula szappanok használata különösen este ideális.

nyírségi kecsketejes
A levendula illata megnyugtatja a lelkedet, élénkíti a szervezetedet.

Készíthetsz különleges levendulateát is. Egy evőkanál levendulavirágot egy csésze forró vízben áztatod, majd leszűröd (ízesítheted mézzel). Ez az ital  segíti a nyugodt alvást, gondoskodik arról, hogy éjjel kipihend magad. Szorongásos, ingerültséggel teli időszakban fogyassz naponta 1-2 csésze levendulából készített teát, hatására elillan minden feszültséged!
A levendula tea hozzásegít a nyugodt alváshoz, és pihenteti a mindennapi stresszben elfáradt idegeket. Naponta 1-2 csésze finom levendula tea biztosan hozzájárul a nyugodt pihenéshez.

Már az ókor óta ismert a levendulás fürdő nyugtató ugyanakkor frissítő hatása.
A fáradt izmok ellazulásáról a levendulás fürdő kiválóan gondoskodik. Nyugtató hatással van az idegekre és a testre is. Tökéletes választás elalvás előtti zuhanyhoz illetve a nap elindításához egyaránt a levendula szappan. A fürdővíz ápoló hatását fokozhatod kevéske házi (esetleg kecske)tej hozzáadásával, ezáltal bőröd puha, bársonyos lesz.

A levendulavirágot rejtő apró kis párnácskák a hálószobában a kellemesebb alvást és pihenést fogják elősegíteni.

Levendula illatú szappan
A levendula szappan illata az esti órákban érvényesül leginkább

A levendula kiváló bőrápoló szer, amelytől friss és üde lesz a bőröd.
A leégett, sérült bőrt is nyugtatja és hidratálja.

A heges bőrön is segíthet a levendula, hiszen összehúzó hatása van.

A levendulás testápoló kiegyensúlyozó és nyugtató hatással van a bőrre és az érzelmekre. Segíti a bőr természetes egyensúlyának helyreállítását, megőrzi és szabályozza a faggyúmirigyek működését.

A levendula szappan a legnépszerűbb
Kozmetikumok, tisztálkodószerek, tisztítószerek kedvelt illata

Mosáshoz is használhatsz levendulát, az öblítővízhez adhatsz néhány csepp illóolajat. Már az ókorban is ismerték, hogy vízhez adva a levendulát, a ruhák illata kellemes, makulátlan tiszta illatot áraszt.  
Napjainkban nem csak divatos a gyógynövények alkalmazása külsőnkre és belsőnkre egyaránt. Egyre népszerűbb, hogy gyógynövényekből készítünk finom teákat, tisztálkodó és kozmetikai szerek vásárlásakor egyre inkább a gyógyhatású termékeket választjuk. Ezek között egyik legnépszerűbb gyógynövény a levendula.
A levendula egyébként a nyugalom, odaadás, siker,  magas rang, bölcsesség jelképe.
A Nyírségi kézműves szappanok között is találsz levendula illatút, itt választhatsz közülük.

Leave a Reply