Csokis szappan kókusszal

posted in: Szappanok | 0

 

Miért kókuszos?

Izgalmas feladat volt számomra a csokis szappan receptjének megtervezése.

Átélted már a csokoládé csábítását? Rajongasz a csokiért, kakaóért?

Már a csoki látványa, aromája különösen bársonyos, léleksimogató hatású. Gyönyörködsz a szinte kőkemény, mégis olvadó finomságban, a gyönyörű selymes színének a látványa arra késztet, hogy azonnal kóstold meg!
Amikor szádba veszel egy darabka különleges csokoládét, nem csak az gyengéd simaságot érzed, hanem az édesség rögtön levesz a lábadról. Átadod magad az örömnek, amit érzel, miközben ízlelgeted a finomságot. Nehéz ellenállni a következő darabkának, igazi kihívás elutasítani azt, ami örömöt szerez számodra!

Nem kell lemondanod az édességről, a luxus kényeztetésről!

Erre való a csokis szappan kókusszal! Az általa nyújtott kényeztetést minden nap megtapasztalhatod, akár többször is, nem okoz lelkiismeret furdalást, ha használod. Az alakod változatlan marad, a bőröd bársonyosságához társul a luxus, az öröm érzete is.

csokis szappan
Száraz, érett bőr mindennapi tisztítására is ajánlott

 

Az alapanyagok közül mindenképpen a legjobb minőségű kakaót választottam. Így a mély csokiszín garantálja a rengeteg ásványi anyagot, ami bejut a szervezetedbe, gazdagon táplálja sejtjeidet.
Különleges összetevők a legfontosabb szerep most a sheavajnak, kakaóvajnak és a ricinusolajnak jutott. Csodás bőrápolók, hidratálók, sejtregeneráló hatásúak. Ez a rendkívüli hármas a bőrápolás ásza, a “király”. A triumvirátus mindegyike külön-külön is csodára képes, de együttes erővel páratlan szövetséget alkotnak a kozmetikumokban!

Mivel valami kíméleteset, gyengéd szappant szerettem volna létrehozni, ami hatékonya bőrápoló, ezért a jótékony tulajdonságaikról közismert kecsketejet és diólevél főzetet használtam folyadékalapként. Így a szappanba népi gyógyászatban népszerű, gyógyító hatású összetevők is kerültek.

A diólevélről néhány szót bővebben: az irritált bőr, a különböző bőrbetegségek nagy részénél enyhíti a tüneteket. Csillapítja a viszketést, a gyulladásokat megszünteti főzet, macerátum és bármilyen formában. Teaként fogyasztva a diólevél tisztítja a szervezetet, és a bőr felszínére is jótékonyan hat.
A dió és diólevél hatásairól még többet itt és ide kattintva olvashatsz még többet.
A szappanba magam készítettem a diólevélből a macerátumot. Heteken át érleltem a napsütésben az olívaolajba áztatott diólevelet, így oldottam ki a különleges összetevőit.

Gyengéden masszírozó szappant terveztem, hogy a bőröddel érintkezve hatékonyan eltávolítsa az elhalt hámsejteket, ugyanakkor finomságával inkább masszírozzon, mint dörzsöljön. Így került bele kókuszreszelék, hogy bőröd pihe-puha, fiatalos, bársonyos tapintású legyen.

Ez a kompozíció, melyben a csoki és kókusz csodás harmóniát alkot, nem maradhatott illatmentesen! Narancs-fahéj 100 %-os tisztaságú illóolaj finom, kedélyjavító, stresszoldó hatású, a csokis szappanba ideális összetevőnek bizonyult!

Gyengéd ápolás
Kakaóbarna kényeztetés kókusszal

 

A csokis szappan kókusszal gondoskodik bőröd ápoltságáról, kényeztetéséről, egészségéről.
Használd sok-sok örömmel!
Ide kattintva olvashatsz további részleteket a szappanról!

 

Leave a Reply