A cickafarkfű minden nő mentora

posted in: Életmód | 0

 

 

Elérkezett a cickafarkfű virágzatának begyűjtési ideje.

Ez az a gyógynövény, amely a legtöbb nő teapolcán megtalálható.

*********************************

Migrénes fejfájás idején kipróbáltad már?

Kiváló görcsoldó nem csak fejfájás esetén, hanem mindenféle hasi görcsök idején is csodaszer.

Gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő hatású, ezért női szervi problémák esetén is bevált módszer a cickafarktea kúraszerű fogyasztása.
Húgyúti-, petefészek-, méh- és egyéb gyulladások bekövetkeztekor a fürdő vízhez adva is hatékony, ülőfürdőben alkalmazva pedig már az első alkalom után érezhető a cickafark jótékony hatása.

Mindenféle menstruációs probléma enyhíthető, megszüntethető a cickafarkteával.

Amikor rettenetesen fáj, görcsöl, amikor nagyon sok, esetleg rendszertelen, amikor rossz a közérzetünk, nem mindig jut eszünkbe a kézenfekvő és természetes praktika, a cickafark, pedig hatékonysága vetekszik a gyógyszeres kezeléssel, mindenféle mellékhatás nélkül!!
Megelőzési céllal is érdemes kipróbálnod!

****************************

Te magad is szedhetsz júniustól augusztusig cickafarkfüvet, hiszen nem válogatós növény, bárhol megterem. Természetesen egyszerűbb megoldás a gyógynövény-szaküzletben, gyógyszertárban vásárolni.
A cickafarkfűből készült tea és fürdő alkalmazása kevésbé költséges, mint a gyógyszerek szedése, ami már csak kiegészíti a többi, rendkívül előnyös tulajdonságait.

A gyógynövények királynője
Hatékony segítőtársad a cickafarkfű

Rögzítsük, tudatosítsuk magunkban a természetes megoldást, a cickafarkteát!!!
Elkészítése egyszerű: egy teáskanálnyi teafüvet leforrázunk egy csésze forró vízzel, néhány perces várakozás után fogyasztható. Már 2-3 dl tea is enyhíti a kellemetlen tüneteket!

Óvatosak legyenek a használatával a kismamák, a parlagfű-allergia és krónikus betegségek esetén. Ajánlott kikérni a háziorvos véleményét!

 

Leave a Reply