A sör és a haj – két jóbarát

Miben segít a sör?

Ha egészséges, fényes hajzatra vágysz.

Ha képtelen vagy elfogadható frizurát készíteni magadnak.

Ha töredezett, vékony szálú a hajad, nincs tartása.

Picit még várunk a szezonjára, de ha úgy adódik, tegyél félre egy-két decinyit magadnak: a külsődre, pontosabban a hajadra szánva.
Nagymamáink praktikája, most is aktuális, hogy a szőke hajat kamillateával öblítjük, a vékony szálút pedig sör használatos.
A rengeteg B-vitamin könnyen felszívódik, a komlónak is jótékony hatása van a fejbőrre, ugyanis nyugtatja a bőrt, és gyorsabb növekedésre serkenti a hajat. A sör ezen kívül tartást ad a hajnak, de fényesebbé és könnyen fésülhetőbbé is teszi.

Mosd meg a hajad a szokásos módon, majd sör és víz 1:3 arányú keverékével jól mosd át, majd vízzel öblítsd le. Ha elég merész vagy, akkor hígítatlanul is kipróbálhatod, a hatékonysága megháromszorozódik.

 

Hajöblítés sörrel
Sör a fényes, egészséges hajért

 

 

Pakolásokat is készíthetsz, ezzel felturbózhatod a sör hatását:

Sör és tojássárgája: a töredezett, gyenge hajra, enyhíti a korpásodást
2 dl sört keverj össze 1 tojássárgájával. Masszírozd a hajadba, majd 5 perc múlva öblítsd le.

Sör, méz, olívaolaj és tojássárgája: pakolás a tartás nélküli, hosszú hajra.
1 dl sört keverj el 2 evőkanál mézzel, 1 evőkanál olívaolajjal és két tojássárgájával. Kend a hajadra, majd meleg vízbe mártott törülközővel tekerd be a fejedet. Hagyd rajta tíz percig, majd alaposan öblítsd le.

Mire jó még a folyékony kenyérként emlegetett nedű? Pl. bőrápolásra, fa bútorok ápolására, a szobanövények leveleinek ápolására kitűnő.

Nyírségi kézműves szappan is készül ám sörrel, itt további információkat tudhatsz meg róla.

Leave a Reply